56 граждански организации се противопоставят на намерението за отлагане на Закона за социалните услуги чрез отворено писмо.

ДО

Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

 

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРИНИ КОМИСИИ

 

КОПИЕ:

 

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Г-ЖА ДЕНИЦА САЧЕВА

МИНИСТЪР НА ТРУДА И

СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

 

ДО

ОРГАНИЗАЦИИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

 

ДО

НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Относно: Намеренията за отлагането на влизането в сила на Закона за социалните услуги

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Ние, долуподписаните 56 граждански организации, категорично настояваме Законът за социалните услуги да влезе в действие и да се пристъпи към разработване на подзаконовата нормативна база.

Нашите организации сме ангажирани от години с подкрепата на уязвимите групи в нашето общество – деца в риск и техните семейства, възрастни хора, хора с увреждания, хора с психични разстройства, хора, преживели кризисни ситуации, жертви на насилие и др.

Прочети още...

Ученици от Езиковата с награди от националния конкурс за есе „Моето приключение в Европа с Европас“

На 6 декември 2019 г. в гр. София се проведе националната валоризационна конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ – „Changing lives, Opening minds“. Събитието се организира от ЦРЧР, в качеството му на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия. Тази година събитието беше по-специално, защото с него Център за развитие на човешките ресурси отбеляза и двадесет годишнината от своето създаване.

Прочети още...

На символична церемония временно изпълняващият длъжността кмет на Община Ловеч връчи ключовете на обновената сграда на Център за обществена подкрепа- Ловеч

Днес 29 октомври 2019г. на символична церемония, Венцислав Христов- временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ловеч, предаде ключа на преустроената и новооборудвана сграда на Център за обществена подкрепа- гр. Ловеч, на екипа на управляващ услугата. Социалната услуга ще се помещава на новия адрес в кв. Дикисана, ул. Иларион Ловчански №1, на партерния етаж на ж.бл. Октомври. Извършеното преустройство на административното помещение е ремонтирано, обзаведено и оборудвано по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в гр. Ловеч“ на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР.

Прочети още...

Отборът на Център за социална рехабилитация и интеграция- Ловеч взе бронзовата купа в първия по рода си турнир по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания в България.

 Първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания се проведе на 17 ноември 2019г. в гр. Благоевргад. Участие в турнира взе и отборът на „Център за социална рехабилитация и интеграция“ към сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч. В оспорвана битка, която се проведе на два етапа с по шест квалификационни игри отбор „Люляков град“, към ЦСРИ- гр. Ловеч успя да вземе трето място сред останалите шест отбора. Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира, като хвърли първата джак топка. 
Прочети още...

СГИ- гр. Ловеч изпълнява проект за повищаване качеството на управляваните от сдружението социални услуги

На 18.07.2019г. е подписан договор между сдружение "Граждански инициаитиви- гр. Ловеч" и Фонд "Социална закрила" за изпълнение и финансиране на проект „Подобряване на ефективността и ефикасността на предоставяне на социални услуги „Център за обществена подкрепа“, „Център за социална рехабилитация и интеграция“ и „Наблюдавано жилище“- Ловеч, чрез осигуряване на съвременно и актуално на потребностите обзавеждане и оборудване“.

Прочети още...

Проведе се обучителен лагер, с цел развитие на Младежка банка- Ловеч.

На 16 и 17 юли 2019г. в село Сливек, община Ловеч, се проведе обучителен лагер с цел развитие на Младежка банка- Ловеч. 
Участие в лагера взеха младежи от 4 ловешки училища на възраст от 13 до 17 години. Целта на лагера беше провеждане на надграждащо обучение на младите хора, което да им даде знания и умения за писане, реализиране, оценка и мониторинг на младежките проекти, които Младежка банка- Ловеч финансира ежегодно. По време на лагерът се проведе и процедура по оценка на младежки проекти, като до края на 2019г. предстои да бъдат финансирани два младежки проекта. 
Обучението се реализира и в изпълнение на План за младежки дейности към Община Ловеч 2019г.

 

Седмица на игри и забавления стартира Младежка банка- Ловеч за отбелязване на Международния ден на детето- 1 ви юни.

Над 200 деца от всички възрасти се включиха в игри на открито, които се проведоха на площад „Екзарх Йосиф I“ на 30 май 2019г. в град Ловеч. Игрите, които се проведоха са познатите на много поколения: народна топка, пиян морков, скачане на въже, игра с обръч, федербал, състезание по бягане, скачане на ластик, игри с водни пистолети. Времето беше с малчуганите и очакваната буря изчака края на игрите, когато се раздадоха много награди- ваучери за кинопрожекция в Кино Космос- Ловеч и всички игри, топки, обръчи, водни пистолети и др. играчки, налични в игрите.

Прочети още...

Младежка банка- Ловеч стартира трети конкурс за набиране на младежки проектни предложения.

Младежка Банка- Ловеч обяви трети конкурс за подбор и финансиране на младежки проекти в община Ловеч. Младежка банка- Ловеч е част от Младежка банка България и е неформална младежка организация, която подкрепя филантропията и финансира младежки проекти на деца и младежи от 12 до 26 годишна възраст. Дейността на младежката организация стартира през 2016г. като за своята първа година организацията формира членски състав, а за предходните три години финансира пет младежки проекта на стойност 2400 лв. Информация за финансираните проекти е достъпна в секция новини, както и в секция Младежка банка на www.sgilovech.com.

Прочети още...

Младежка банка- Ловеч с акция за Деня на розовата фланелка.

Доброволците от Младежка банка- Ловеч се включиха за трета поред година с акция за отбелязване Деня на розовата фланелка, в знак на съпричастност и приемане на многообразието сред децата и младите хора.

Прочети още...

Младежка банка- Ловеч с акция от прегръдки в Деня на виното и влюбените.

В деня на виното и влюбените съгражданите ни от гр. Ловеч получиха по една прегръдка от доброволците на Младежка банка- Ловеч. Акцията е част от кампанията за набиране на дарения от Младежка банка- Ловеч, с които средстваще бъдат финансирани проекти на младежите от община Ловеч. Много усмивки и дарения от 535 лева събраха нашите млади доброволци, с което осигуриха финансирането за 1 младежки проект.

Прочети още...