Два са финансираните младежки проекти от Младежка банка- Ловеч през 2019г.

Шест младежa на възраст от 12 до 17г. подадоха две проектни предложения, обединени в младежка група с подкрепящ възрастен.

След премината процедура по оценка на проектните предложения, Младежка банка- Ловеч одобри и финансира два проекта- “Запази доброто настроение на лятото”, на стойност 500 лева и „Предай нататък“, също на стойност 500 лв.

„Запази доброто настроение на лятото“ е проект, събрал слънчевите усмивки на лятото, чрез който деца и родители в екип ще участват в спортни и образователни игри в парк Стратеш, гр. Ловеч. Олимпиадата ще се проведе на 25 август 2019г., а повече информация за игрите е публикувана на Facebook страницата на Център за работа с доброволци при Регионална библиотека „Беньо Цонев“- Ловеч.

Проект „Предай нататък“ е протегната ръка за помощ и развитие на деца от смейства с финансови затруднения. От една страна е предвидено да се окаже подкрепа за осигуряване на учебни пособия за 30 деца от социално слаби семейства, а от друга децата да бъдат обучени по теми, свързани с доброволчеството, дарителството, проектните и обществено-значими дейности. Чрез включването на децата в тези обучения ще им се даде възможност за личностно развитие и развиваща среда, която да повиши тяхната социална успеваемост.

За трета поредна година Младежка банка- Ловеч изпълнява своята мисия да набира дарения, да популяризира филантропията и да стимулира младежката креативност като осигурява финансови средства за реализация на младежките проекти. Общ финансирани от Младежка банка- Ловеч, за три години са вече седем проекта, на обща стойност 3460 лева, а децата участници в дейности те са над 500.

                                                                                                                       

Настоящата публикация е възможна благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

 

Пет са финансираните младежки проекти от Младежка банка- Ловеч, за две години. Проект Младежка банка- Ловеч, стартира преди две години и обедини над 40 деца и младежи, които сами събраха чрез дарения финансови средства, с които финансираха проекти на други младежи от нашата община. Организацията на Младежка банка е неформална група от доброволци, която се подкрепя от сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“. Чрез Младежка банка- Ловеч сдружението стимулира инициативността, креативността и създава поле за изява на младежи, които придобиват нови умения и знания. Не на последно място са по важност за младите хора и общността ни са и резултатите от финансираните младежки проекти.

В изпълнение на проект „За животните с любов - в Зоопарк Ловеч“, ученици от ПГВМТ „Проф. д-р Д. Димов“- Ловеч проучиха интересни факти и потребности на животните от Зоопарк- Ловеч и изработиха информационни табели за посетителите.

„Повече цветове за младите очи“ вдъхна живот на бетонно пространство край река Осъм, зад алеята на космонавта, което беше претворено в творчески Космос. Проектът е изпълнен от ученици от Природо- математическа гимназия- Ловеч през 2018г.

„Оцеляване сред природата- умения и практики“- даде възможност на десет деца и младежи да посетят природен парк Централен балкан в Стара планина, хижа Плевен, където се обучиха в умения и практики за оцеляване сред природата. Проектът се изпълни от ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч. 

„Насилието в училище- мит или реалност?“- постави много въпроси и провокира, макар и неприятните отговори, за които е време да отворим очите си. Театралната постановка се постави в залите на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч и Природо-математическа гимназия през 2017г.

„Първи юни в една седмица“- създаде незабравима атмосфера на игри и забавления за над 400 деца, които се включиха в игри на площад Екзарх Йосиф в Ловеч, седмица преди 1 ви юни 2017г.

Недоизказаното включва забавления, усмивки, приятелства, творчески проекти и обучения, много награди и дарители…to be continued…

Ето и първите проекти, одобрени от Младежка банка- Ловеч, за финансиране през 2017 година!

1. „Оцеляване сред природата- умения и практики“- обща стойност- 550 лв., с търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч- 500лв., 50 лв. собствен принос. Проектът е подаден и ще се изпълни от ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

2. „Насилието в училище- мит или реалност?“- театрална постановка- с обща стойност и търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч, в размер на 480 лв. Проектът е подаден е и ще се изпълни от ученици от Природо- Математическа гимназия- Ловеч и ПЕГ„Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

3. „Първи юни в една седмица“- проектът е с обща стойност и с търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч- 500лв, и ще се изпълни от младежи, работещи в гр. Ловеч.

Общо четири са проектни предложения, подадени до Младежка банка- Ловеч, в рамките на първият конкурс за набиране на проекти от деца и младежи от Община Ловеч. След проведена оценка на подадените проектни предложения от Комисия, сформирана от младежите към Младежка банка- Ловеч, допуснати за финансиране са три от подадените проектни предложения.

Предстои подписване на договори за финансиране на проектите и техният старт през месец май 2017г., във връзка с което младежите от Младежка банка- Ловеч ще се свържат с представителите на кандидатствалите младежки групи.

Пожелаваме успех на всички изпълнители и участници в одобрените проекти!

Здравейте приятели на Младежка банка- Ловеч :-).
Дейността на Младежка банка- Ловеч продължава и през 2017/2018г., с нови сили и положителна енергия и обявяваме нов прием на членове. 
През изминалата учебна година проведохме три обучения на участниците в Младежка банка- Ловеч, реализирахме три дарителски акции, събрахме 1480 лева от дарители и финансирахме три младежки проекта: "Първи юни в една седмица", "Насилието в училище- мит или реалност" и "Оцеляване сред природата- умения и практики".
При реализирането на нашите дейности посетихме гр. Банкя, с. Чифлик, Хижа Плевен, Стара планина, достигнахме до над 500 деца и младежи от нашата община, подарихме над 1000 балона, изработихме коледни картички, валентинки и много, много усмивки :-).
Повече информация за реализираните проекти сме публикували в секция "Новини".
Всеки, който щелае да се присъедини към Младежка банка- Ловеч, като член или доброволец, може да заяви своето желание на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 
 

Здравейте приятели на Младежка банка- Ловеч! Обявяваме нашият пръв конкурс за набиране на младежки проекти през 2017г. !

В конкурса могат да кандидатстват младежки организации и/или неформални групи на деца и младежи до 26г., които живеят, учат или работят в община Ловеч. Ако участниците са неформална група, то тя трябва да се състои от най- малко трима участника, като единият да е пълнолетен. В случай, че тримата участника са непълнолетни, то следва да бъдат подкрепени от пълнолетно лице- техен учител, родител или приятел. През 2017г. Младежка банка- Ловеч ще подкрепи проектни идеи, които са свързани с приоритетите на Младежка банка Ловеч за 2017г., а именно: спортни дейности; доброволчески дейности, свързани с подкрепа на деца и лица в риск; творчески дейности и дейности, свързани с развитие на клубове по интереси, като извънучилищна дейност;

Максималният размер на финансиране за който може да се кандидатства е 500лв., а срокът за кандидатстване е 5 април 2017г. 

Насоки и формуляр за кандидатстване, както и Подробна информация за процедурата за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“, http: www.sgilovech.com, раздел документи/ вътрешни правила и процедури и на сайта на Младежка банка- Ловеч:http://lovech.youthbankbulgaria.org/ раздел новини и раздел конкурси. 

Екипът на Младежка банка- Ловеч ще консултира всички желаещи във връзка с подготовката на младежките проекти до 31 март 2017 включително на телефон 0876 55 25 72, и по е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и на място в офиса на сдружение “Граждански инициативи- гр. Ловеч”, с адрес: гр. Ловеч, ул. Стефан Караджа №16, след предварително уговорена среща.

Пожелаваме успех на всички младежки групи и организации!