Здравейте приятели на Младежка банка- Ловеч :-).
Дейността на Младежка банка- Ловеч продължава и през 2017/2018г., с нови сили и положителна енергия и обявяваме нов прием на членове. 
През изминалата учебна година проведохме три обучения на участниците в Младежка банка- Ловеч, реализирахме три дарителски акции, събрахме 1480 лева от дарители и финансирахме три младежки проекта: "Първи юни в една седмица", "Насилието в училище- мит или реалност" и "Оцеляване сред природата- умения и практики".
При реализирането на нашите дейности посетихме гр. Банкя, с. Чифлик, Хижа Плевен, Стара планина, достигнахме до над 500 деца и младежи от нашата община, подарихме над 1000 балона, изработихме коледни картички, валентинки и много, много усмивки :-).
Повече информация за реализираните проекти сме публикували в секция "Новини".
Всеки, който щелае да се присъедини към Младежка банка- Ловеч, като член или доброволец, може да заяви своето желание на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 
 

Ето и първите проекти, одобрени от Младежка банка- Ловеч, за финансиране през 2017 година!

1. „Оцеляване сред природата- умения и практики“- обща стойност- 550 лв., с търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч- 500лв., 50 лв. собствен принос. Проектът е подаден и ще се изпълни от ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

2. „Насилието в училище- мит или реалност?“- театрална постановка- с обща стойност и търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч, в размер на 480 лв. Проектът е подаден е и ще се изпълни от ученици от Природо- Математическа гимназия- Ловеч и ПЕГ„Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

3. „Първи юни в една седмица“- проектът е с обща стойност и с търсено финансиране от Младежка банка- Ловеч- 500лв, и ще се изпълни от младежи, работещи в гр. Ловеч.

Общо четири са проектни предложения, подадени до Младежка банка- Ловеч, в рамките на първият конкурс за набиране на проекти от деца и младежи от Община Ловеч. След проведена оценка на подадените проектни предложения от Комисия, сформирана от младежите към Младежка банка- Ловеч, допуснати за финансиране са три от подадените проектни предложения.

Предстои подписване на договори за финансиране на проектите и техният старт през месец май 2017г., във връзка с което младежите от Младежка банка- Ловеч ще се свържат с представителите на кандидатствалите младежки групи.

Пожелаваме успех на всички изпълнители и участници в одобрените проекти!

Проведе се въвеждащо обучение за нови членове на Младежка банка- Ловеч. Желаещите да се включат в състава на организацията са ученици от ПЕГ "Екзарх Йосиф I ", ПГВМ "Проф. д-р Димитър Димов", ОУ "Д. Димов" и СОУ "Климент Охридски", гр. Ловеч.

Прочети още...

Здравейте приятели на Младежка банка- Ловеч! Обявяваме нашият пръв конкурс за набиране на младежки проекти през 2017г. !

В конкурса могат да кандидатстват младежки организации и/или неформални групи на деца и младежи до 26г., които живеят, учат или работят в община Ловеч. Ако участниците са неформална група, то тя трябва да се състои от най- малко трима участника, като единият да е пълнолетен. В случай, че тримата участника са непълнолетни, то следва да бъдат подкрепени от пълнолетно лице- техен учител, родител или приятел. През 2017г. Младежка банка- Ловеч ще подкрепи проектни идеи, които са свързани с приоритетите на Младежка банка Ловеч за 2017г., а именно: спортни дейности; доброволчески дейности, свързани с подкрепа на деца и лица в риск; творчески дейности и дейности, свързани с развитие на клубове по интереси, като извънучилищна дейност;

Максималният размер на финансиране за който може да се кандидатства е 500лв., а срокът за кандидатстване е 5 април 2017г. 

Насоки и формуляр за кандидатстване, както и Подробна информация за процедурата за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“, http: www.sgilovech.com, раздел документи/ вътрешни правила и процедури и на сайта на Младежка банка- Ловеч:http://lovech.youthbankbulgaria.org/ раздел новини и раздел конкурси. 

Екипът на Младежка банка- Ловеч ще консултира всички желаещи във връзка с подготовката на младежките проекти до 31 март 2017 включително на телефон 0876 55 25 72, и по е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и на място в офиса на сдружение “Граждански инициативи- гр. Ловеч”, с адрес: гр. Ловеч, ул. Стефан Караджа №16, след предварително уговорена среща.

Пожелаваме успех на всички младежки групи и организации!

Какво е „Младежка банка“?

Младежката банка е уникален метод на въвличане на млади хора в дейности в полза на общността. Младежката банка представлява комисия за отпускане на финансови средства, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място (град, община).

 

Кoй може да участва в „Младежка банка“?Ако ти си млад и инициативен, на възраст от 14 до 25 години, живееш, учиш или работиш в община Ловеч, ако искаш да промениш света около теб и да работиш за тази промяна, заедно със съмишленици и приятели, ние ти предлагаме да станеш част от екипа на „Младежка банка“- Ловеч и да се реализираш като младежки лидер в нашата общност.

 

Къде и как се подават заявления за включване в „Младежка банка“- Ловеч?

Заявления за включване в Младежка банка- Ловеч се подават на адрес: гр. Ловеч, ул. Св. Св. Кирил и Методий №28, блок „Армеец“ или по e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Какво ще прави „Младежка банка“- Ловеч?

„Младежка банка“- Ловеч ще проучи потребностите и ще определи приоритетни направления, след което ще обяви конкурс за финансиране на младежки проекти. Младежка банка ще организира редица събития за местни и по- далечни потенциални дарители, на които ще представи проекти и идеи на деца и младежи от общината, за които ще се набират дарения. Младежка банка ще разгледа, оцени и определи кои младежки идеи да бъдат финансирани и ще осъществи мониторинг при изпълнението им.

 

Защо за теб ще е полезно да си част от „Младежка банка“- Ловеч?

Ако искаш да усвоиш и развиеш специфични умения и опит в работата по проекти, в позитивна и развиваща среда;

Aко искаш да придобиеш практически знания и поглед от „зад кулисите“ в процеса на организиране на конкурси и оценка на проектни предложения;

Aко искаш да се утвърдиш като младежки лидер и филантроп... „Младежка банка“- Ловеч е мястото, където да получиш всичко това.

В замяна очакваме от теб ентусиазъм, енергия и идеи, които заедно да превърнем в реалност!

Повече за дейността на Младежка банка- Ловеч може да научите на  http://lovech.youthbankbulgaria.org/.

     

 

Настоящата публикация е възможна благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.