Младежка банка- Ловеч с акция за Деня на розовата фланелка.

Доброволците от Младежка банка- Ловеч се включиха за трета поред година с акция за отбелязване Деня на розовата фланелка, в знак на съпричастност и приемане на многообразието сред децата и младите хора.

Денят против тормоза в училище т.нар. "Ден на розовата фланелка" датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат.
„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“.
През 2017г. Младежка банка- Ловеч финансира проект "Насилието в училище- мит или реалност", а с последователността на акциите по темата, се утвърждава като младежка организация, която се противопоставя на тормоза и насилието в училище и подкрепя развитието на младите хора от Община Ловеч.
 
  
Настоящата публикация е възможна благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.