Седмица на игри и забавления стартира Младежка банка- Ловеч за отбелязване на Международния ден на детето- 1 ви юни.

Над 200 деца от всички възрасти се включиха в игри на открито, които се проведоха на площад „Екзарх Йосиф I“ на 30 май 2019г. в град Ловеч. Игрите, които се проведоха са познатите на много поколения: народна топка, пиян морков, скачане на въже, игра с обръч, федербал, състезание по бягане, скачане на ластик, игри с водни пистолети. Времето беше с малчуганите и очакваната буря изчака края на игрите, когато се раздадоха много награди- ваучери за кинопрожекция в Кино Космос- Ловеч и всички игри, топки, обръчи, водни пистолети и др. играчки, налични в игрите.

За пореден път децата показаха, че бързо учат новото и умеят да се забавляват, а това най- добре пролича в инициираните от доброволците на Младежка банка- Ловеч танци, които бяха бързо усвоени от малчуганите от нашия град.

Водните пистолети и игри запазват своето първо място сред малчуганите, но груповите игри и танци на площада отбелязват значителен напредък и популярност сред децата и младите хора. Игрите на ластик се завърнаха от миналото и с радост отбелязваме интерес към правилата за игра, като не липсваха презентатори от страна на родителите.

Многото усмивки и добро настроение по време на игрите доказват, че междуинституционалното сътрудничество между Община Ловеч, неправителствения сектор и младежките доброволчески организации е правилната формула за създаване на позитивна среда за развитие на децата от нашия град.

Игрите се проведоха от Младежка банка- Ловеч и сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“, с подкрепата на Кино Космос и Община Ловеч.

Настоящата публикация е възможна благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.