Отборът на Център за социална рехабилитация и интеграция- Ловеч взе бронзовата купа в първия по рода си турнир по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания в България.

Първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания се проведе на 17 ноември 2019г. в гр. Благоевргад. Участие в турнира взе и отборът на „Център за социална рехабилитация и интеграция“ към сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч. В оспорвана битка, която се проведе на два етапа с по шест квалификационни игри отбор „Люляков град“, към ЦСРИ- гр. Ловеч успя да вземе трето място сред останалите шест отбора. Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира, като хвърли първата джак топка.

В турнира взеха участие 6 отбора - отбор „Ильо войвода“ - Кюстендил – потребители от Дома за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ - Ловеч – потребители от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, отбор „Слънчев дом“ - Благоевград – потребители от Защитеното жилище „Слънчев дом“, отбор „Струма“ - Благоевград – потребители от Защитеното  жилище „Струма“, отбор „Искра - Зорница“ - Благоевград – потребители от Дневния център за деца с увреждания „Зорница“, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитеното жилище „Искра“, отбор „Струмско“ – потребители от Защитено жилище „Струма“.

След изключително оспорвани игри се получиха следните резултати:

На 1-во място се класира отбор „Струма“ - Благоевград, които получиха купа, грамота и златни медали.

2-ро място – сребърни медали и купа за отбор „Слънчев дом“ – Благоевград

3-то  място – бронзови медали и купа за отбор „Люляков град“ – Ловеч

4-то място – отбор „Струмско“ – Благоевград

5-то място – отбор „ Искра-Зорница“ – Благоевград

6-то място – отбор „Ильо войвода“ – Кюстендил

Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.