„Младежка банка“ стартира в Ловеч

На 01 юли 2016г. сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“ подписа договор с фондация „Работилница за граждански инициативи“ за стартиране и финансиране на Младежка банка- гр. Ловеч.

 

На 01 юли 2016г. сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“ подписа договор с фондация „Работилница за граждански инициативи“ за стартиране и финансиране на Младежка банка- гр. Ловеч. Проектът е с бюджет от 4430 лв., които се осигуряват от ФРГИ, като сдружението осигурява 10% съфинансиране. Продължителността на проекта е 12 месеца, като се очаква дейността да продължи  и след приключването му.

 

Какво е „Младежка банка“?

Младежката банка е уникален метод на въвличане на млади хора в дейности в полза на общността. Младежката банка представлява комисия за отпускане на финансови средства, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място (град, община).

 

За кого е подходяща „Младежка банка“?

Ако ти си млад и инициативен, на възраст от 14 до 25 години, живееш, учиш или работиш в община Ловеч, ако искаш да промениш света около теб и да работиш за тази промяна, заедно със съмишленици и приятели, ние ти предлагаме да станеш част от екипа на „Младежка банка“- Ловеч и да се реализираш като младежки лидер в нашата общност.

 

Къде и как се подават заявления за включване в „Младежка банка“- Ловеч?

Заявления се подават на адрес: гр. Ловеч, ул. Св. Св. Кирил и Методий №28, блок „Армеец“ или по e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Какво ще прави „Младежка банка“- Ловеч?

„Младежка банка“- Ловеч ще проучи потребностите и ще определи приоритетни направления, след което ще обяви конкурс за финансиране на младежки проекти. Младежка банка ще организира редица събития за местни и по- далечни потенциални дарители, на които ще представи проекти и идеи на деца и младежи от общината, за които ще се набират дарения. Младежка банка ще разгледа, оцени и определи кои младежки идеи да бъдат финансирани и ще осъществяви мониторинг при изпълнението им.

 

Защо за теб ще е полезно да си част от „Младежка банка“- Ловеч?

Ø      Ако искаш да усвоиш и развиеш специфични умения и опит в работата по проекти, в позитивна и развиваща среда;

Ø      Ако искаш да придобиеш практически знания и поглед от „зад кулисите“ в процеса на организиране на конкурси и оценка на проектни предложения;

Ø      Ако искаш да се утвърдиш като младежки лидер и филантроп...

 

„Младежка банка“- Ловеч е мястото, където да получиш всичко това.

В замяна очакваме от теб ентусиазъм, енергия и идеи, които заедно да превърнем в реалност!

Повече за дейността им може да научите на интернет сайта на ФРГИ http://www.wcif-bg.org/

 

Настоящата публикация е възможна благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.